Vælg en side

Brasilianske Osteboller

Portion

30 stk.

Bagetid

40 min.

Gode som

Snacks

Intro

Om denne opskrift

Disse osteboller har jeg elsket lige siden jeg var en lille pige i Brasilien.
De er også ungernes, vennernes og hubbys favorit.

Mmmm… duften af nybagt osteboller er vidunderlig. 

Ingredienser

  • 500 g tapiokamel
  • 2,2 dl vand
  • 2,2 dl mælk
  • 1,1 dl olie (solsikke eller anden smagsneutral)
  • 2 æg
  • 200 g ost (parmesan, hvid cheddar)
  • 1-2 tsk salt

Varm vand, mælk, olie og salt til kogepunktet i en lille gryde.

Hæld tapiokamel i en røremaskineskåle og tilsæt den varme væske. Rør godt rundt indtil den bliver til en glat skinende masse.

Lad den køle ned. Tilsæt æggene, ét ad gangen, imens du rører rundt. Tilsæt til sidst ost og rør godt sammen.

Form bollerne med 2 spiseskeer. Put dem på en bageplade, dækket med bagepapir. Lad der være god plads imellem bollerne (de vokser ca. til dobbelt størrelse).

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 C – over og under varm. Bagetid: 30-40 minutter eller indtil de er gyldne (som på billedet).

TIP: Du kan fryse dejen, ved at putte bagepladen i fryseren. Når ostebollerne er frosne, kan du lægge dem i fryseposer.

De er bedst når de spises med det samme.