Vælg en side

Fastelavnsboller med Tropeskum

Portion

10 stk

Bagetid

30-35 min

Intro

Om denne opskrift

Okay… vandbakkelser er et af mine favorit bagværk. Også når det gælder det, at spise dem.

Jeg voksede op med vandbakkelser (ikke ved at bage dem, men ved at spise dem). I Brasilien hedder de runde boller med fyld “Carolina”, indeni er det karameliseret kondenseret mælk og på toppen er der mælkechokolade.

Dem købte vi de fleste weekender ved bageren.

Da børnene fik konstateret cøliaki stoppede jeg med at bage dem, indtil jeg tænkte: “Hvorfor ikke give min gamle opskrift en test?”

Efter nogle ændringer er jeg nu kommet frem til den bedste, mest luftige og sprøde glutenfrie opskrift for vandbakkelser.

Vandbakkelser

  • 75 g smør
  • 75 g vand
  • 75 g mælk (kan erstattes med vand)
  • 1 tsk sukker
  • 1  drys salt (Maldon)
  • 100 g Schär Patisserie mel (Mix C)
  • 150 g let pisket æg
  • lidt flormelis til at drysse på inden afbagning

Tænd ovnen til 200C (over- og undervarme).
Varm smør, vand, mælk, sukker og salt op i en gryde lige op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den sigtede mel. Rør godt med en silikone grydeske indtil dejen er blank, glat og sammenhængende (og uden mel-klumper). Tag gryden tilbage til varmen og “kog” dejen i et par minutter under konstant omrøring.

For at få det helt perfekte resultat, skal dejen opnå en temperatur på 75-80C.

 

Lad dejen køle ned i 5 minutter. 

 

Tilsæt ægget lidt ad gangen imens du pisker med et elpiskeris, eller en køkkenmaskine. Dejen skal være lidt klistret, glat, blank og elastisk.

 

Hæld dejen i en sprøjtepose med stjerne tyl (jeg bruger en fransk stjernetyl på 18mm). Lav 10 boller af ca. 5,5 cm. Sørg for god plads imellem bollerne, for de vokser en del under bagning.

Drys dem med lidt flormelis, for at hjælpe med karamelisering af dejen. Bag vandbakkelser midt i den forvarmede ovn i 30-35 minutter.

Skru ned til 180C så snart du har lagt pladen i ovnen og lukket døren. For at give lidt ekstra sprødhed, kan du tilsætte en lille pande med 15ml vand i bunden af ovnen. 

Lad dem køle af på en rist når de er færdigbagte.

Åbn ikke ovnen under bagningen, så risikere du at vandbakkelserne falder sammen.

 

Konditorcreme

  • 1 vaniljestang
  • 20 g maisena
  • 1,5 dl mælk 
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1,5 dl piskefløde

Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Tilsæt Maisena og pisk godt igennem.

Tilsæt mælk og fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme væske over i æggesnapsen imens du pisker hurtigt med et piskeris. Hæld massen tilbage i gryden og lad den koge i et par minutter indtil den bliver lidt tykkere (husk, at den også bliver tykkere efter en tur i køleskabet).

Dæk cremen med husholdningsfilm for at undgå kondens og lad den køle helt ned i køleskabet i nogle timer (gerne natten over).

Når cremen er kold, piskes den blød med et elpiskeris. Pisk så de sidste 1,5 dl fløde til en let skum. Bland fløden forsigtigt i cremen af 2 omgange.

Hæld cremen i en sprøjtepose med en rundtyl.

Tropeskum

  • 30 g frosne ananas
  • 40 g passionsfrugt (ca. 3 stk.)
  • 30 g frosne mango 
  • 60 g flormelis
  • 2,5 dl piskefløde

Varm ananas, passionsfrugt og mango i en lille kasserole sammen med halvdelen af flormelis og 3 spsk vand. Lad det koge i et par minutter. Blend frugterne med en stavblender og kom frugtkompotten igennem en si.

Lad den køle helt ned i køleskabet.

Pisk fløden til en let skum, tilsæt flormelis og frugtkompotten og pisk det igen til en lækker blød og luftig skum. Pas på du ikke overpisker.

Hæld skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Skær vandbakkelserne i toppen, fyld dem med konditorcreme til kanten og top dem med troppeskum. Sæt låg på og pynt dem som du vil.

Vandbakkelserne kan godt fryses, men de smager bedst, når de er nybagte.

Velbekomme!