Vælg en side

Farmors vaniljekranse

Børnenes Jul er reddet. Vaniljekranse er min søns yndlings julekage… den savnede han til jul i de 2 første år med glutenfri diæt… men ikke længere – for den her er lige så god som farmors.

Portion

24-30 stk.

Prep-tid

1,5 time

Godt for

Julebord

Intro

Om denne opskrift

Farmors vaniljekranse er smaddergode. Dem kan vi ikke finde bedre andre steder… men denne glutenfrie version er virkelig ligesom farmors – bare uden gluten.

Så er julen reddet og børnene kan nyde deres yndlings julekage sammen med os.

Og så er det sjovt, at lave den sammen…

Ingredienser

  • 250 g blødgjort smør
  • 250 g sukker
  • 1 æg
  • 50 g vaniljesukker (eller korn fra 2 stænger)
  • 50 g mandelmel
  • 75 g majsstivelse 
  • 300 g fuldkornsrismel

Rør smør og sukker sammen til det er sammenhængende. Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt i maskinen.

Lad dejen hvile i køleskabet i flere timer – dejen skal være gennemkold.

Lav vaniljekransene med en kødhakker (med stjerne indsats). Det bliver for tungt at bruge en sprøjtepose.

Bag vaniljekransene i ca. 10-11 minutter ved 180 grader (varmluft). Eller til de er gyldne i kanterne.

Gem dem langt væk i en lufttæt dåse – vores forsvinder efter få dage. Så måske skulle vi forsegle dåsen i næste batch med tape og gemme den i udhuset? Så kan vi forhåbentligt have nogle vaniljekranser til jul.

PS: denne opskrift er vores version, så kagen smager lige som farmors. Den oprindelig glutenfri opskrift finder du her. Den er fra den fantastiske Karina Baagø (som jeg har været på kursus ved).