Vælg en side

Glutenfri rugbrød (med kastanjemel)

Absolut familiens favorit når det gælder rugbrød. Det er “mushy”, saftigt og lækkert (også 3 dage efter, det er bagt).

Portion

1 brød

Bagetid

45 min.

God til

Madpakken

Intro

Om denne opskrift

Brødet her er en vinder – hos alle.
Det kan fint holde sig i op til 3 dage, uden at det bliver tørt og kedeligt. Der er en smule sødme i brødet på grund af kastanjemel.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 500 ml lunkent vand
  • 2 spsk fiber HUSK
  • 1 tsk salt
  • 100 g frøblanding (hørfrø, sesamfrø, forspirrede frø og kerner fra Svansø, amaranth
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 1/2 dl finthakket mandler
  • 200 g kastanjemel
  • 100-150 g bogehvede gryn

Rør gæren ud i vandet. Tilføj fiberHUSK og bland det godt sammen – du skal ikke piske blandingen. Du skal bare sørge for at fiberHUSK er blandet godt sammen med vandet og gæren.

Tilsæt salt, mandler, frøblanding og solsikkekerner og bland det godt sammen.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i en køkkenmaskine i et par minutter.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform (jeg bruger olivenolie) og lad den hvile et lunt sted i 45 minutter.

Varm ovnen i 175C varmluft. Bag brødet i 45 minutter. Tag brødet ud af formen og lad det køle helt af inden du skærer.

Kan godt fryses.