Glutenfri Tortilla
Portion
12 stk.
Bagetid
45 min.
Intro
Om denne opskrift
Vi har en tradition herhjemme: Tortilla Fredag!!
Det har vi haft siden børnene var små. Da vi så fandt ud af, at de har cøliaki, blev vores tortilla fredage pludselig til et mareridt.
Vi forsøgte os med de spiseklare glutenfri tortillaer, men børnene syntes ikke at de var så gode, så der var ikke andet for end at knække koden til vores egen opskrift.

Man kan godt sige, at de næsten ligner madpandekager… og det er det næsten også. Men de er lidt tykkere end madpandekager.
Mine børn vil kun have dem her som deres tortillaer, og helst med spinat (så de bliver grønne).
Ingredienser
- 6 dl vand
- 6 æg
- 80 gr. flydende smørblanding (Becel)
- 250 gr. Schär bread mix (glutenfri mel) – andre meltyper kan bruges, men resultatet varierer markant
- 100 gr. spinat (vi bruger dem på frost) – kan undlades eller erstattes med rød peber, gulerødder eller andet du ønsker
- 1 tsk. salt
Bland alle ingredienserne i en blender, til en ensartet dej.
Steg tortillaerne på en smurt pandekagepande (vi har købt 2 stk. i IKEA til få penge. De er geniale. Og ja, vi bruger 2 for at gøre stegningen lidt hurtigere). Det er ikke altid det virker at vende tortillaerne i luften, så jeg bruger en spatel for at vende dem om for at stege dem på den anden side.
De er færdige, når de ser bagt ud.
Tilføj din yndlingsfyld (vi varierer imellem hakket oksekød, hakket kyllingekød eller kyllingefilet, ost, tomat, agurk, salat og selvfølgelig: guacamole).
TIP: Du kan gemme de stegte tortillaer i køleskabet til dagen efter eller i fryseren.
Varm dem igen på en pande eller i mikrobølgeovnen, så er de næsten som nybagte igen.
Det er sjældent vores når til fryseren. Børnene elsker dem som panini dagen efter med skinke og ost.
Trackbacks/Pingbacks