Vælg en side

Glutenfri Majsscones

Portion

18 stk

Bagetid

40 min

God som

Snacks

Intro

Om denne opskrift

Scones er traditionelle britiske boller, eller kager… eller måske en blanding af de to. Anyways, jeg er vokset op med denne brasilianske version.

Hmmm… duften af friskbagte majsscones direkte fra bageren. Denne glutenfrie opskrift kommer meget tæt på den originale, som er propfyldt med gluten. 

Nyd dem med smør, hindbærmarmelade, Nuttela eller ost og en god kop kaffe (kakao til de små). Så oplever du en lille bid af Brasilien. 

Ingredienser

  • 460 g mælk
  • 380 g majsgryn (eller fuldkornsmajsmel)
  • 390 g bread mix fra Schär (eller andre glutenfri melmix – resultatet kan variere)
  • 50 g tapiokamel
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 æg

Bland de tørre ingredienser i en skål (gem halvdelen af majsgrynene til senere).

Varm mælken op til kogepunktet (må ikke koge) og tilsæt den anden halvdel af majsgrynene, du gemte. Rør godt sammen til en ensartet blanding.

Put de tørre ingredienserne i en røremaskine-skål og tilsæt den varme mælkeblanding. Rør det hele godt rundt, indtil du har en glat dej.

Hæld lidt majsmel på bordet og form 18 boller. Dejen er dejlig blød at røre i og skal ikke klistre på hænderne. Put bollerne i en bageplade, dækket med bagepapir.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 C – over- og under varm. Bagetid: ca. 20 minutter eller indtil de er let gyldne (som billedet).

TIP: Du kan gemme de bagte boller i køleskabet. Varm dem op i ovnen eller på en brødrister inden du spiser dem. Så smager de igen som friskbagte.